Másodfok

Communitas - PLL évértékelő

Baumgartner Dávid

2022. május 23. - Másodfok

Az elővizsgahetet nem csak tanulással vagy tudásukról való számotadással kezdték egyetemünk futballrajongó hallgatói, hiszen május 16-án, hétfőn került megrendezésre a Pázmány Labdarúgó Liga (PLL) 2021/2022-es tanév tavaszi szezonjának utolsó játéknapja.
dij.jpg

A Liga két év óta először tudott a koronavírus járvány okozta, inkább kellemetlen meglepetések nélkül lezajlani. Az online oktatásra miatti kényszerpihenők után, hosszú idő óta először, az elejtőtől a végéig sikerült lebonyolítani mind a 90 mérkőzést. Karunk a 18 csapatos mezőnyből 10 együttessel képviseltette magát az idei kiírásban. Rajtuk kívül még 6 BTK-s és egy-egy HTK-s, illetve ITK-s csapat részvétele tette színesebbé, és összegyetmivé a programsorozatot.

A csapatok múltbéli teljesítményük, és erőviszonyaik alapján három 6 csapatos osztályba lettek szétosztva, ahol aztán oda-visszavágós rendszerben, 10 mérkőzésen bizonyíthatták be, hogy ők a Pázmány legjobb futsalcsapatai. Ez idén is a JÁK-os csapatoknak sikerült, hiszen mind a három osztály kupáját karunk hallgatóiból álló együttesek emelhették magasba az eredmények összesítése után. A harmadik vonal bajnokcsapata a kreatív nevű GóJÁK lett, a második osztály első helyezettje az A-Team, míg a leginkább kompetitív első osztályt már sokadjára a Yellow-Jam hódította el.

A csapatszintű sikereken kívül az egyéni teljesítmények is JÁK-os sportdominanciát igazolnak a Pázmányos berkeken belül, hiszen a kiosztott 7 egyéni elismerésből 6-ot is karunk hallgatói nyertek el:

1. osztály legjobb játékos: Pálfay András (HTK), gólkirály: Szabadkai Márton (JÁK)
2. osztály legjobb játékos: Pácz Péter (JÁK), gólkirály: Baumgartner Dávid (JÁK)
3. osztály legjobb játékos: Kuthy Gergely (JÁK), gólkirály: Fodróczy Gergely (JÁK)

Legjobb kapus: Grezsa Balázs (JÁK)

Maga a PLL egyébként több mint egy évtizedes múltra tekint vissza a Pázmányon. A sok ezer hallgató által koptatott - a Ligának mindig is otthont adó - C épületnek és annak legendás tornatermének nyáron kezdődő felújítása/lebontása azonban kérdőjelek elé állítja a bajnokság jövőjét. Ennek tudatában a hétfőn megrendezett utolsó mérkőzések és a szezonvégi díjátadó ünnepség egyben búcsúztatója is volt annak a csodálatos teremnek, a kapuknak és a lelátónak melyek hosszú ideje szolgálták sportolási igényeink és szórakozásunk kielégítésére.
mecccs.jpg

Az idei bajnokság megvalósításában és színvonalasabbá tételében elvitathatatlan érdemei voltak Birkás Tibor szervezőtársamnak. A BTK-ról Fogasy Fatime és Murai Zsófia járultak hozzá tevékenyen a Ligához, míg a rengeteg érdekesség, mérkőzésekről szóló összefoglalók, elemzések stb. mellett a PLL Facebook oldalán elérhető a mérkőzésekről készült remek fotókat, Bányász Mártonnak, Barna Viviennek, Horváth Leventének, Józsa Eszternek, Kiss Leventének, Korpos Júliának és Varga Botondnak köszönhetjük.

dijak.jpg

 Ezúton is köszönet illeti a résztvevő csapatokat, játékosokat és az őket buzdító kilátogató szurkolókat. Reméljük, hogy a következő félévben is találkozunk, hogy ezzel is tovább tudjuk építeni a Pázmányos sport és közösségi életet.

Ha felkeltette érdeklődéseteket a PLL, kövessétek be őket a social media felületein: @PazmanyLabdarugoLiga

Ne maradj le hasonló tartalmakról,
kövess minket Facebook-on és Instagram-on! 

A bejegyzés trackback címe:

https://masodfok.blog.hu/api/trackback/id/tr5917838739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
A PPKE JÁK HALLGATÓI LAPJÁNAK BLOGJA