Másodfok

Művészetek Völgye - programajánló

Horváth Adél

2024. június 28. - Másodfok

Kevesebb mint, egy hónap múlva indul az ország legnagyobb összművészeti fesztiválja, a Művészetek Völgye. A programsorozat immár 33. alkalommal várja látogatóit Kapolcson, Taliándörögdön és Vigántpetenden. A fesztiválozók több mint 3000 program közül válogathatnak július 19. és 28. között. 

concert-3387324_1280.jpg

Egy kimerítő vizsgaidőszak után nincs is jobb feltöltődési lehetőség, mint egy színes nyári fesztivál, ahol az ember kitáncolhatja magából az elmúlt hónapok feszültségét a kedvenc koncertjein. A Kapolcs egyik legmagasabb pontján felállított Panoráma Színpadon találkozhatunk majd a magyar zenei élet legfontosabb zenekaraival. Fellép itt a Quimby, Beton.Hofi, a BËLGA, a Bagossy Brothers Company, a Carson Coma és még sokan mások. 

Taliándörögdön a Lőtér x Közlekedési Múzeum helyszín alkotó programoknak és múzeumtörténeti érdekességeknek is otthont ad, ezen kívül második nagyszínpadként is funkcionál, ahol szintén neves zenekarokat hallgathatunk majd meg. Többek között itt játszik majd a Co Lee Live Band, Hundred Sins, az Európa Kiadó, a Zaekar és az Irie Maffia is.

Tudjuk, hogy „A jog a jó és a méltányos művészete”, azonban a kimerítő vizsgák után az ember ki van éhezve arra, hogy a jogon kívül más művészetekkel is találkozzon. Ilyen téren a Művészetek Völgye verhetetlen, hiszen a Völgyben a zenei műfajok széles skálája, a színházzal, cirkusszal, filmekkel és fotográfiával, kortárs képzőművészettel, tánccal fonódik össze és alkot egy egészet. A művészetet szerető látogató a településeken barangolva nappal és éjszaka is számtalan kedvére való programnak lehet csodálója, sőt akár aktív résztvevője is.

A Momentán Társulat udvarába betérve izgalmas előadásokat nézhetünk meg, az impro workshopon keresztül a színészeknek feladatokat adva alakíthatjuk az Ütközet című előadás menetét. Az új Romani Design Udvarban ismerkedhetünk a roma kultúrát. A POKET zsebkönyvek udvarában megtekinthetjük mi jön létre a zene és az irodalom keresztezésével. A Cirque du Tókertben a Nemzeti Színházzal való gyümölcsöző együttműködésből születő változatos táncprodukciókat, a Filmio Pajta Mozgóban archív és új filmeket tekinthetünk meg. A fesztiválba történő becsatlakozást számtalan workshop biztosítja.  

A SzimBio Udvarban részesei lehetünk a művészet és a fenntarthatóság találkozásának. A Völgy továbbra is fontos célja a környezet megóvása. A fesztivál aktívan tesz azért, hogy a szórakozás ne a természet rovására történjen, a résztvevők programokon tanulhatnak a fenntarthatóságról, valamint a vendéglátóhelyeken az evőeszközök és a tányérok nem műanyagból készülnek, újrapohár és kizárólag kártyás fizetéses rendszer működik. A nyomtatott műsorfüzet helyett pedig online letölthető füzetet lehet igénybe venni, ami megtalálható a honlapon, így már most is megtekinthető az összes további izgalmas programlehetőség.

A három település közötti zökkenőmentes, ingyenes közlekedést elsősorban a Csigabusz biztosítja. Idén visszatér a Völgybe a Zenélő busz is. Az ezen a retró Ikarus 311-es buszon utazóknak a jó hangulatot élő muzsika biztosítja. 

Újdonság, hogy a Művészetek Völgye idén nem csak a környező településekről, hanem Budapestről is külön buszjáratokat biztosít az érkezőknek, jelentősen megkönnyítve azok dolgát, akik csak egy napra vegyülnének el a fesztiváli sokaságban. Az autóval utazók pedig ingyenesen parkolhatnak a vigántpetendi parkolóban.

Ne maradj le hasonló tartalmakról,
kövess minket Facebook-on és Instagram-on!

A bejegyzés trackback címe:

https://masodfok.blog.hu/api/trackback/id/tr3218436857

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
A PPKE JÁK HALLGATÓI LAPJÁNAK BLOGJA