Másodfok

Elég a bántalmazásból!

Merrikin Gina

2019. szeptember 14. - Másodfok

Számos történetet hallunk, esetleg ismeretségi körünkben is találkozunk olyan személyekkel, akik életét a hozzátartozók közötti erőszak árnyékolja be. Ezen emberek számára azonban van egy lehetőség arra, hogy a mindennapos rettegés a múlté legyen: a távoltartás elrendelése.

Tovább

Menthetetlen Amazónia? Mi a valóság?

Pankó Evelin

Amazónia alatt az Amazonas-medence területét értjük, amelynek kétharmada Brazíliához tartozik, egyharmada pedig Peru, Ecuador, Kolumbia, Venezuela és azok szomszédos területein helyezkedik el. Úgy gondolhatjuk, hogy a 2019 augusztus elején kitört erdőtűz hatalmas méreteket öltött, azonban a NASA…

Tovább

Amikor egy bolygó már nem elég

Péller András

Idén július 29-re esett a túlfogyasztás világnapja. Bár manapság egyre népszerűbb minden napot valamilyen világnapnak kinevezni, ez a dátum sajnos nem tudatos tervezés eredménye. A túlfogyasztás világnapja minden évben azt a napot jelöli, amikor az emberiség elhasználja a Föld egy éves erőforrásait,…

Tovább

A borostyán rejtély – avagy mi lenne, ha meglenne?

Tamás Bianka

Talán nem túlzás azt állítani, hogy a 20. század a történelem egyik legmeghatározóbb korszaka. A nagy háború – mai nevén az első világháború –, valamint a második világháború, a diktatúrák valamint az ezekkel együtt járó tragédiák a mai napig meghatározzák az emberek gondolkodását.

Tovább

Arcfelismerő technológia a bűnüldözésben

Varga Virág Szonja

A délkelet-kína Fucsien tartományban a rendőrség sikeresen őrizetbe vett egy férfit azután, hogy egy arcfelismerő technológiával rendelkező szoftver felismerte, hogy a férfi úgy próbált kölcsönt felvenni, hogy egy halott nő arcával próbálta elvégezni az azonosítást online felületen.

Tovább
süti beállítások módosítása
A PPKE JÁK HALLGATÓI LAPJÁNAK BLOGJA