Másodfok

Rukkola – ha salátára vágysz, itt a helyed!

2016. március 25. - Másodfok

ÁDÁM FLÓRA JULIANNA

A híre már megelőzte a „Rukkolát”, ugyanis ottjártam előtt már számos egyetemi társamtól hallottam a legendás salátáiról. Vállalva annak kockázatát, hogy én is függővé válok, meglestem én is a saláták fellegvárát az egykori biobolt helyén.

Látogatásomkor még ugyan hűvös az időjárás, de szabad levegő kedvelőinek is kedvére tesz a hely, ugyanis kinti asztalokkal és takarókkal segíti azokat, akik a Kálvin téri hangulatban fogyasztanák el ebédjüket. Belépve sem veszik el a kedves hangulat, személyes hangvételű, mosolygós fényképek, számos növény, otthonos berendezés és barátságos eladók teszik hívogatóvá a helyet.

És akkor még rá sem pillantottam a falra festett étlapra, mely több mint 10 saláta és számos szendvics közül nyújt választási lehetőséget. Nem könnyű a döntés: a színekről elnevezett, folyamatosan bővülő salátakínálat és a kedvező ár (990 Ft) garantáltan visszatérésre ösztönzi a vendégeket. Lássuk például az én kedvencem, a Zöld összetevőit: tészta, fenyőmag, spenót levél, zöld pesto és feta. A 400 grammos, alapvetően elvitelre készülő adagok (de a helyben fogyasztásra is lehetőséget adnak a benti asztalok) az emeleti konyhában készülnek, ahová minden nap frissen érkeznek az alapanyagok, illetve számos, a tulajdonosok által termesztett fűszernövény is az alapanyagok között van. Ezek közül egyik a rukkola, mely egyben a salátabár neve is. Az egyik tulajdonostárstól, Daróczi Gergőtől megtudom, hogy az elnevezés körül volt egyedül egy kis vita, de azóta minden gördülékenyen zajlik a salátabár környékén, a logót is ők maguk tervezték. Egyébként a tulajdonosok többsége volt pázmányos hallgató.

Kik a célközönség? Mindenki, aki szereti a salátát - a választék nagyságából adódóan tényleg mindenki találhat kedvére valót. Ha mégsem, akkor sincs ok az aggodalomra: a kiszolgáló személyzet rugalmas az egyes összetevők cseréjénél és plusz feltétet is lehet kérni. Az árak pedig, mint már említettem, hallgatóbarátak, de még így is kaphatnak a pázmányos diákok diákkedvezményt. Gergőtől még megtudom, hogy a legtöbb vendégük nagy része egyébként külföldi és többségük lány.

A finom salátát elfogyasztva, melyet letisztult, egyedi logós papírdobozban és étvágygerjesztő összeállításban kapok meg, elégedett távozok egy valóban egészségtudatos helyről. Ugyanis a novemberi megnyitás óta tudatosan ragaszkodnak a kizárólag egészséges összetevőkhöz, a kávékedvelők kedvenc italukat kérhetik akár rizstejes, zabtejes vagy laktózmentes változatban is, illetve nincsenek szánsavas üdítők, csak kézműves italok és barna cukor.

Minden kedves Hallgatótársamnak tehát jó szívvel és teli hassal ajánlom a Rukkolát!

Rukkola

1082 Budapest, Baross utca 1. (az Egyetemtől 5 perc sétára)

Nyitva tartás: Hétfőtől szombatig: 9:30-18:00

www.facebook.com/rukkolabudapest

https://www.instagram.com/rukkola.budapest/

Figyelem: a megjelenített képek garantáltan éhséget okoznak!

A bejegyzés trackback címe:

https://masodfok.blog.hu/api/trackback/id/tr528525412

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
A PPKE JÁK HALLGATÓI LAPJÁNAK BLOGJA