Másodfok

Az Amerikai Egyesült Államok legtöbb áldozatát szedő sorozatgyilkosa, Samuel Little

Galaczi Kitti

2023. április 17. - Másodfok

Az Amerikai Egyesült Államokból származó számos bizarr sorozatgyilkosról olvashattunk, különösen, amikor a DNS-elemzésnek köszönhetően több évtizedes megoldatlan ügyeket sikerült megoldani. A legtöbb hírhedt elkövetőt kivégezték, viszont a legmagasabb számú emberölést magának tudható Samuel Little, háromszoros életfogytiglani börtönbüntetéssel haláláig csak raboskodott.

image_1.jpg

Little 93 gyilkosságot vallott be, amiket állítása szerint 1970 és 2005 között követett el.  A bevallott gyilkosságok közül 50-et sikerült a hatóságoknak ellenőrizniük. 2012-ben vették őrizetbe Kentuckyban, és átadták a kaliforniai hatóságoknak. 2014-ben háromszoros életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték, feltételes szabadlábra helyezés nélkül, amelyet a Los Angeles-i megyei börtönben kell letöltenie, amiért 3 nőt meggyilkolt Dél- Los Angeles-ben, az 1980-as években. DNS-elemzés segítségével került Little a hatóságok látóterébe. 2014-es elítélése előtt legalább nyolc szexuális zaklatással, gyilkossági kísérlettel hozták kapcsolatba, de egészen addig sikerült elkerülnie a súlyosabb büntetést.

Samuel Little gyermekkora

1940-ben született, édesanyja prostitúcióból élt, tizenhat évesen szülte meg gyermekét, egyes források szerint börtönben hozta a világra. Az apja a nő egyik kuncsaftja volt, de semmilyen módon nem vett részt Little életében. Az anyja, amikor csecsemő volt, otthagyta az út szélén, így a nagymamája nevelte fel Ohioban. Samuel Little saját elmondása szerint már óvodás korában elkezdett erőszakos szexuális fantáziákat táplálni a nőkről, amikor meglátta, ahogy az óvónő megérinti a saját nyakát. Valódi krimi magazinokat is gyűjteni kezdett, amelyekben a nőket fiatal korban megfulladva ábrázolták. Később az áldozatait a szerint választotta ki, hogy mennyire volt szép nyakuk. Középiskolás korában lopás miatt került bajba, és 1954-ben, 13 éves korában egy tinédzser fiúk nevelőiskolájába adták. Az adatok megadásakor az anyja tartózkodási helyét illetően ismeretlen tartózkodási hely szerepelt.   1956-ban 16 évesen Samuel először került szembe a törvénnyel, Ohamában letartóztatták egy bútorboltba való betörésért és fiatalkorúak nevelőintézetébe került. Az 1960-as években felkereste a szabadulása után az anyja, majd együtt költöztek át Floridába. Ezt követően államról államra járt egyedül és többször is a hatóságok látóterébe került, ittas vezetés, fegyveres rablás, bolti lopás, csalás, súlyos testi sértés és nemi erőszak miatt. 1975-ig több mint 25 alkalommal tartóztatták le 11 államban. Összesen 10 évet töltött a börtönökben különféle bűncselekmények miatt és egészen a 2014-es letartóztatásáig két gyilkossági ítéletet úszott meg. 

Samuel Little magánélete

1971-ben követte el az első gyilkosságát Floridában, ezután Clevelandben letartóztatták egy benzinkút kirablása miatt, akkori barátnőjével, Lucy Maderóval együtt. Börtönbe kerülésük után, Lucyn keresztül ismerte meg későbbi élettársát, Jean Dorsey-t. A börtönben a két nő cellatársak voltak. Jeannek elmondta Lucy, hogy Samuel Little ellen fog vallani a tárgyaláson. Jean és Samuel a régi, lepusztult börtön falain keresztül egyszerűen tudtak kommunikálni egymással így Jean figyelmeztetni tudta Little-t erre, emiatt Little fel tudott készülni, és nem is ítélte el a bíróság. Röviddel a megismerkedésük után hunyt el az anyja 1972-ben, és a nagyanyja 1973-ban, így Little állítása szerint, Jean a pótanyai szerepet is betöltötte, a nő 30 évvel volt idősebb nála. Jean – nagyon hűséges volt Littlehez, mindenhova követte őt, ugyan Samuel nem tartotta őt szépnek, de nagyra tartotta a hűségét és azt a tudást, amit a lopás terén adott át neki. Ahogy Jean-t kiengedték a börtönből, együtt jártak államról-államra, kisebb motelekben szálltak meg, és Jean lopásaiból tartották fent magukat. Napközben loptak, majd eladták a lopott dolgokat, éjszaka amikor a nő aludt, Little folytatta a gyilkosságok elkövetését. A nő nem vett részt a gyilkosságok elkövetésében, bár feltehetőleg sejtett valamit, mert gyakran takarította ki Little autóját, ami sokszor a gyilkosságok színhelye volt. Egészen 1988-ig együtt voltak, amikor a nő agyvérzésben elhunyt Los Angelesben.  A nő halála természetes volt.

Samuel Little időtöltése

Első börtönbe kerülésekor tanult meg rajzolni. 3 éven keresztül volt börtönben, amiért kirabolt egy bútorboltot Ohioban. Sok nőről rajzolt képeket, akiket megölt, a nyomozás során, rajzkellékeket kapott és ő maga rajzolta le az áldozatait. Ezeket a rajzokat még ma is használja az FBI, a beazonosíthatatlan nők esetében.

Bűncselekményei felderítése

Letartóztatását követően évekkel később az egyik texasi rendőrnek, James Hollandnak nyílt meg. Beszélgetéseik során James Holland 2018 májusa óta, összesen 700 órán át hallgatta ki, ez idő alatt ismerte be Little a 93 ember meggyilkolását, és hogy 19 államban hajtotta végre ezeket a bűncselekményeket. Az áldozatai elsősorban afroamerikai, szegény, függőségekben szenvedő, fiatal prostituált nők voltak. A rendőrség abban az időben nem tulajdonított túl nagy jelentőséget a haláluknak, legtöbbször vagy nem ezeket hozták nyilvánosságra, vagy egyes eseteket nem is könyveltek el gyilkosságként.

1200x0-2.jpg

Az FBI profilja szerint sok gyilkosságát először túladagolásként, a véletlennek vagy meghatározhatatlan okoknak tulajdonítottak. Áldozatait saját beismerése szerint megfojtotta, kettő kivételével, akiket vízbe fojtott, ezenkívül vallomásaiban ragaszkodott hozzá, hogy soha nem szúrta vagy lőtte meg őket.

2020. december 30-án hunyt el, ismeretlen okból, de cukor- és szívbetegséggel is küzdött.

Az FBI a nyilvánosság segítségét kéri jelenleg is, hogy összefüggéseket találjanak a vallomások és egyes áldozatok között. Samuel Little szinte fotografikus memóriával rendelkezett, aminek köszönhetően majdnem mindenkiről pontos leírást tudott adni, az évszámok tekintetében viszont nem volt biztos. Az FBI videókat tett közzé a honlapján, a vallomásokról és az áldozatokról készült vázlatokat, a könnyebb beazonosítás érdekében.

 Ne maradj le hasonló tartalmakról,
kövess minket Facebook-on és Instagram-on!

A bejegyzés trackback címe:

https://masodfok.blog.hu/api/trackback/id/tr5618104580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
A PPKE JÁK HALLGATÓI LAPJÁNAK BLOGJA