Másodfok

Vizsgázó fajmeghatározó   

Győri Fortunató

2022. február 16. - Másodfok

Túl vagyunk a vizsgaidőszakon, elkezdődött az új szemeszter, visszatértünk az élők közé a téli megpróbáltatások után. Mindenki más módszerrel, praktikával indult harcba a jobbnál jobb érdemjegyekért, volt, aki diadalt aratott, míg páran sajnos csatát vesztettek. Ennek apropóján elhoztam nektek pár, egyetemünkön őshonos vizsgázó típust. 
vizsgazo.jpg

A Picasso:

Ő a festőművész, az egyetemen kívül a papír-írószer boltokban található meg. Vizsgaidőszakban szövegkiemelővel kel és fekszik, már-már barátság alakul ki közöttük. Gyönyörű jegyzeteket készít, ám annál hiányosabbakat, úgy véli, hogy ha varázslatos kiemelőjével színes köntösbe öltözteti a tananyagot azzal már meg is tanulta. Nem erős harcos, sok csatát veszít, rendszerint a tankönyv kidekorálása után inkább kidolgozottból tanul.

A Szakosodott:

A szakosodott hallgató valamely tárgy megszállottja, az általa preferált tárgyat piadesztára emeli. Számára minden más tantárgy, ami nem köthető „szakterületéhez” értelmetlen, erről barátait is igyekszik meggyőzni. Általában próbál azonosulni valamely oktatóval, emellett szabadidejét is gyakran tudásának bővítésével tölti. Kedvenc tárgyából mindig jó vagy jeles érdemjegyet szerez.

A megajánlott élvező:

Ez a típusú nebuló minden erejét a megajánlott jegyek megszerzésébe öli. Ő az, aki Karácsonyra már az összes vizsgát teljesíti, és erre diáktársai figyelmét is felhívja. Szórakozni, bulizni invitálja kollégáit tudván, hogy előttük még számos vizsgaélmény áll, ezzel is bosszantva őket. Vizsgáit jó eredménnyel abszolválja, majd csak az államvizsgán döbben rá, hogy a megajánlottnak nem kizárólag előnyei vannak.

Dr. Dolittle:

Az állatbarát hallgató, kiskedvencének mondja fel a tananyagot, tőle vár segítséget. Közösségi médiás platformjain is előszeretettel osztja meg amint kutyájával, macskájával karöltve falja az oldalakat. Általában sikeresen vizsgázik.

A Stuka (Ju 87):

A stuka nem más, mint egy zuhanóbombázó, ami egy íves röppályát ír le. Az ilyen hallgató a lécet rendszerint magasra teszi fel, nagy elvárásokat támaszt maga elé, majd mélyre bukik. Azt feltételezi, hogy eleget és sokat tanult, ám csalódás éri. Jellemzően kockáztat, a tételek 70 százalékét kiválóan tudja, de a maradékot csupán átolvassa. A külvilág felé a sikerességét közvetíti.

A színész:

A színész egy igen gyakori faj, elmondása szerint nem tanul semmit. Mindezek ellenére mindig jelesre vizsgázik. Valójában hetekig készül, az apróbetűs részt is elsajátítja. Meggyőz arról, hogy elegendő a minimális tanulás egy- egy vizsgára. Megnyugtat, hogy ő sem bújta a könyveket mégis ötöst kapott, emiatt kevesebbet készülsz. Ő ezért különösen veszélyes.

A postás:

A postások azok a levelezős hallgatók, akik annak reményében választották ezt az utat, hogy könnyebben boldogulnak majd, a vizsgaidőszak eljövetelével csalódás éri őket. A postás egy alfaja az a hallgató, aki nappali tagozatról jelentkezik át levelező tagozatra, hátha könnyebb lesz neki. Sok kockázatot vállal hasonlóan a Stukához.

Az eminens:

Példás tanuló, kifogástalan tudással rendelkezik, vizsgán általában megfoghatatlan. Az összefüggésekbe olykor azonban beletörik a bicskája. A vizsgaidőszakban hónapokra bevackolja magát, és a tanulásnak él. Nem jeles vizsga esetén javítóvizsgát tesz.

A paranoid:

Kávén és energiatalon él, minimális tápanyagbevitel jellemzi az izgulás végett. Éjszakákon átívelően tanul, leglátogatottabb oldala a markmyprofessor. Görcsösen készül a vizsgákra, a történeti részt is tudja. Amennyiben a vizsgán nyugalmat tanúsít az eminenshez hasonlóan jeles érdemjegyet szerez.

A farkas:

Ezek a hallgatók jól tudják, hogy a túlélési esélyeik csapatban jelentősen megnövekednek. Együtt készülnek a vizsgákra, sokszor azonos napon azonos vizsgáztatónál adnak számot tudásukról. Két-három fős falkában vadásznak, sikereiket, veszteségeiket egy személyként élik meg. Sikeres vizsga esetén nagyot buliznak.

Te magadra ismertél? 

 Ne maradj le hasonló tartalmakról,
kövess minket Facebook-on és Instagram-on!

A bejegyzés trackback címe:

https://masodfok.blog.hu/api/trackback/id/tr6417506950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
A PPKE JÁK HALLGATÓI LAPJÁNAK BLOGJA